Vanille ijs

Nagerecht
  

under-heading

Vanille ijs

Ingredienten

300 ml melk
75 gr suiker
1 vanillestokje
2 eidooiers
300 ml slagroom
2 eetl. vloeibare honing

Bereiding

Verwarm de melk met de suiker en het opgesneden vanillestokje. Draai het vuur uit als de melk warm is en laat het vanillestokje minimaal 15 minuten trekken. Verwijder het stokje uit de melk, schraap het verder leeg en voeg de vanillemerg weer toe aan de melk.
Koel de melk terug naar 4 Gr.C.

Klop de eidooiers met 4 eetlepels melk au bain Marie schuimig.
Klop het eimengsel daarna door de koude suiker-melk.

Klop de slagroom lobbig ( tussen melk en yoghurt in).
Meng slagroom en de honing door de melk.

Schenk het in je ijsmachine en draai er in zo’n 30-45 minuten ijs van.

Algemeen


persons : 4-6
time : 20+koelen+ijs draaien
book : Eigen recept
print : Afdrukken