Camembert kroket

Amuse
  

under-heading

Camembert kroket

Ingredienten

1 Camembert
100 gr boter
40 gr bloem
40 gr aardappelzetmeel
150 ml melk
1 ei
1 theel. olijfolie
paneermeel
olie om te frituren

Bereiding

Smelt de boter in een pan met dikke bodem. laat de boter niet bruin worden.
Voeg de bloem en de aardappelzetmeel toe en roer goed door.
Gaar de bloem en zetmeel.
Voeg de melk toe onder voortdurend kloppen met de garde.
Haal de pan van het vuur.
Verwijder de korst van de camembert. Snij de camembert in stukjes en roer deze door de saus.
Laat de camembert smelten, verwarm indien nodig de pan weer zachtjes.

Laat de camembert roux iets afkoelen en die deze over in een spuitzak.
Spuit lange worsten op en bakplaat en laat deze ‘worsten’ afkoelen. Plaats ze in de koelkast tot gebruik.

Snijd de worsten in stukjes zodat je kroketjes krijgt.
Klop het ei los met de olijfolie.
Wentel de kroketjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door de paneermeel.

Verhit het frituurvet ( of olie in een pan) en bak de kroketjes in enkele minuten goudbruin.

Serveertip:
Lekker als amuse met FRAMBOZENDRESSING

Variatie:
Gebruik ipv paneermeel panco ( chinees paneermeel, grover van structuur)
Camembert kroketjes op de foto zijn gerold door de panco.

Tip;
Als je dit recept als amuse maakt heb je misschien wel teveel kroketjes, de kroketjes laten zich heel goed invriezen. Niet ontdooien voor gebruik maar bevroren frituren.
.

Algemeen


persons : 16 stuks
time : 20 minuten + koelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken