St-Jacques ( Coquille) in Pommeau room

Amuse / Voorgerecht
  

under-heading

St-Jacques ( Coquille) in Pommeau room

Ingredienten

8 St-Jacques schelpen ( coquille)
wat boter
100 ml Pommeau*
250 ml room
peterselie
zout en peper

* zie onderaan recept

Bereiding

Snijd elke coquille in 8 stukjes.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de coquille rondom bruin in zo’n 1-1 ½ minuut, beslist niet langer.
Blus af met de helft van de Pommeau.
Schep de coquille uit de pan en leg deze even op een warm bord.
Strooi wat vergemalen peper en wat zout over de coquilles

Voeg de room en de rest van de Pommeau toe aan het achtergebleven braadvocht.
Laat de saus tot de helft inkoken.
Breng de saus eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Voeg de coquilles toe aan de saus en verwarm deze even mee.
Schep ze over in de schoongemaakte coquille schelp en garneer af met wat fijngehakte peterselie.
Sserveer dit gerecht met een lekker vers stukje stokbrood.

*Pommeau is misschien niet in Nederland te krijgen.
Pommeau wordt gemaakt van Calvados en Cider en heeft een alcoholpercentage van 17%.
Ik heb zowel het kookboek waar dit recept uitkomt als de fles Pommeau in Normandie gekocht.
Je kunt 100 ml Pommeau vervangen door ongeveer 50 ml Calvados.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Des Paysans de Normandie
print : Afdrukken