Asperge roomsoep met gerookte zalm en komkommer

Soep
  

under-heading

Asperge roomsoep met gerookte zalm en komkommer

Ingredienten

1 kilo asperges
5 dl room
1 kippenbouillontablet
4 plakjes gerookte zalm
zout en peper
klein stukje komkommer

Bereiding

Schil de asperges.
Zet de schillen met 1 liter water en het kippenbouillon blokje op het vuur.
Laat de schillen zachtjes ongeveer een uurtje trekken.
Zeef de soep, schillen worden verder niet meer gebruikt.

Kook de asperge bouillon verder in tot je 2 dl overhoud.
Voeg dan de room en de asperges toe. Laat de asperges 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en druk hem daarna door een zeef.
Breng de soep op smaak met zout en peper en verwarm deze weer.

Snijd de zalm in kleine stukjes en leg deze in het soepbord.
Giet hier de hete soep overheen.
Garneer de soep af met 3 flinterdun gesneden komkommer plakjes per bord.

Algemeen


persons : 8
time : 90 minuten
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken