Spinazie driehoekjes

Amuse / Lunch
  

under-heading

Spinazie driehoekjes

Ingredienten

2 theel. olie
1 ui, gesnipperd
300 gr spinazie
½ kop geraspte belegen kaas
140 gr feta, verkruimeld
1 ei, los geklopt
18 vellen bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 Gr.C.
en vet 2 bakplaten in.
Verhit de olie, fruit de ui 3 minuten en schep hem in een grote kom.
was de spinazie en scheur de blaadjes in stukjes.
Stoom ze in 2 porties in een afgedekte pan in ca 30 seconde zacht
Schud de pan zo nu en dan en haal de spinazie eventueel met een pollepel los van d ebodem.
Laat de spinazie afkoelen.

Knijp zo veel mogelijk water uit de spinazie, snijd hem fijn en meng met d eui, geraspte kaas en feta.
Voeg het ei toe en meng alles goed.
Snijd elke vel deeg diagonaal in tweeën.
verdeel het mengsel over de 26 driehoekjes en bestrijk de randen met ei.
Vouw de punten naar elkaar toe, zodat kleinere driehoekjes ontstaan.

Bestrijk de bovenkant met ei, leg ze op de platen en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

Algemeen


persons : 36 stuks
time : 60 minuten
book : Kookboek: Amuses
print : Afdrukken