Ossenhaas met knoflook, ingepakt in pancetta

Hoofdgerecht
  

under-heading

Ossenhaas met knoflook, ingepakt in pancetta

Ingredienten

500 gr ossenhaas aan een stuk
2 teentjes knoflook
12 plakjes pancetta (Italiaanse spek)
2 eetlepels tijm
slagerstouw

Bereiding

Maak de ossenhaas volledig vlies en vet vrij of vraag de slager dit voor je te doen.
Maak de knoflook schoon en snijd hier dunne plakjes van.
Maak met een klein scherp mesje inkepinkjes in de ossenhaas en duw hierin een plakje knoflook.
Bestrooi de ossenhaas met zout en peper
Leg een stuk aluminium folie het werkblad en leg hierop de plakjes pancetta.
Bestrooi de pancetta met de tijm.
Leg de ossenhaas erop en rol op met de pancetta er omheen.
Bindt de pancetta vast met keukentouw, je krijgt dan een rollade*

Verwarm een oven naar 180 °C
Braad de ossenhaas rondom aan op matig vuur, zorg dat de pancetta niet verbrandt.

Leg de ossenhaas in een vuurvaste ovenschaal.
Steek als je die hebt een vlees thermometer in het vlees.
Bak het vlees in de voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur tot 48Gr.C.
Heb je geen vlees thermometer dan is de baktijd afhankelijk van de dikte van de ossenhaas, de baktijd voor rosé vlees zal ongeveer 15-20 minuten zijn.

Haal het vlees uit de oven laat het 5 minuten rustenen.
Snij er plakken van.

Serveertip: lekker met diverse soorten gebakken paddenstoelen of met een Funghi porcini-rode wijn saus

*Tot zover kan je dit ruim van te voren doen, leg de ossenhaas koel weg. Haal het vlees weer ruim op tijd uit de koelling en laat het op kamertemperatuur komen voordat je het gaat bakken.

Algemeen


persons : 4
time : 45 mniuten
book : Gedeelte van een kookles recept
print : Afdrukken