Wildzwijnsteak met balsamico cranberrysaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Wildzwijnsteak met balsamico cranberrysaus

Ingredienten

1 eetl. roze peperkorrels
1 eetl. korianderzaad
1 eetl. gedroogde rozemarijnnaaldjes,
½ eetl. grof zeezout
1 eetl. olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
100 gr verse cranberry’s
75 gr suiker
1 takje verse rozemarijn
125 ml kippenbouillon
1-2 eetl. balsamico azijn
zout en peper

4 wildzwijn steaks*
3 eetl. olijfolie
50 gr boter
*het originele recept was met 4 tournedos á 150 gr

Bereiding

Voorbereiding: kan een ½ dag van tevoren.
Rooster de roze peperkorrels en korianderzaad kort in een droge pan tot ze gaan geuren.
Maal ze met de gedroogde rozemarijn en het zout tot grof poeder.
Rol de wildzwijn steaks door dit mengsel.
Dek het vlees af en zet in de koelkast tot gebruik.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en bak de ui zachtjes 3 minuten.
Voeg de cranberry’s, suiker, rozemarijn en kippenbouillon toen en kook alles zachtjes in ongeveer 10 minuten tot een dikke saus.
Verwijder het rozemarijntakje.
Breng op smaal met zout, peper en balsamico azijn.
Zet tot gebruik koel weg.

Bereiden:
Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast om op kamer temperatuur te laten komen.
Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan.
Bak de wildzwijn steaks 2-3 minuten aan iedere kant voor rosé, keer regelmatig, of tot ze gaar zijn naar eigen smaak.
Laat ze even afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Verwarm de cranberrysaus zachtjes.

Serveer het vlees op voorverwarmde borden, in z’n geheel of in plakjes met de saus erbij.

Serveertip:
Lekker met gebakken aardappeltjes en spruitjes.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Tijdschrift: Delicious Kerst 2008
print : Afdrukken