Scampi met mangochutney

Amuse
  

under-heading

Scampi met mangochutney

Ingredienten

8 scampi´s
1 kleine mango geschil, pit verwijderd, vruchtvlees gehakt
stukje gember van 1½ cm, geschild, in luciferreepjes gesneden
1 rode pepers, zaad verwijderd, in dunne reepjes
60 ml cider of wijn azijn
50 gr rietsuiker

Bereiding

Verhit voor de mango chutney alle ingrediënten in een pan op middelhoog vuur.
Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 30-35 minuten zachtjes koken tot het dik is.
Laat afkoelen.
Bewaar de chutney tot gebruik in de koelkast*

Pel de scampi´s en verwijder het darmkanaal.
Bak de scampi´s in een pan of op een grilplaat tot ze mooi rosé zijn.

Schep een beetje van de chutney op een amuselepel en leg hier de scampi op.

Tip:
De mangochutney die je overhoudt is zeker een week houdbaar in de koelkast.
Ook lekker met een hamburger of tartaartje, klik hier

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten + afkoeltijd
book : Eigen recept
print : Afdrukken