Brie met tijmhoning en druiven

Nagerecht
  

under-heading

Brie met tijmhoning en druiven

Ingredienten

3 eetl vloeibare honing
2 takjes tijm
25 gr hazelnoten* grof gehakt
200 gr brie
200 gr pitloze druiven

* goed alternatief: walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 Gr.C.
Verwarm de honing met de takjes tijm langzaam in een steelpannetje.
Laat even afkoelen en verwijder de tijm.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan met anti aanbaklaag.

Snijd de brie in 8 dunne plakjes, verdeel deze over 4 vuurvaste borden en bestrijk de bovenkant met een dun laagje tijmhoning.
Leg de druiven ernaast en zet de borden 2 minuten in de oven tot de bovenkant van de brie gesmolten is.
Bestrooi het gerecht met de noten.

Lekker met dun gesneden, knapperig stokbrood.

Per persoon:
270 Kcal
13 gr eiwit
17 gr vet
17 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande nr 10 2007
print : Afdrukken