Tzatziki saus, superieur

Saus / Dressing
  

under-heading

Tzatziki saus, superieur

Ingredienten

250 gr Griekse yochert
¼ komkommer
wat zout
2 teentjes knoflook
witte peper, liefst versgemalen
1 eetl. citroensap

Bereiding

Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap er met een theelepel de zaadjes uit.
Rasp de komkommer daarna fijn.
Doe deze in een vergiet en strooi er wat zout over, laat even staan.

Pel de knoflook en snij deze in vieren, doe deze in een hittebestendig bakje en giet er wat kokend water op. Laat de knoflook ongeveer 5 minuten staan.*

Roer de Griekse yochert los met de citroensap en witte peper.
Haal de knoflook uit het water en pers met een knoflook pers fijn boven de yochert. Roer het goed door.
Knijp de komkommer uit, zodat al het vocht eruit is. Roer de komkommer door de Griekse yochert.

* De knoflook wordt zo véél zachter van smaak en heeft daardoor niet zo’n overheersende smaak. Uiteraard kunt u ook gewoon de teentjes zo uitpersen en erdoor roeren.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken