Runderlappen met citroen

Hoofdgerecht
  

under-heading

Runderlappen met citroen

Ingredienten

600 gr magere runderlappen in flinke dobbelstenen
1 citroen, schoongeboend
3 eetl. olie
peper & zout
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rood pepertje, zonder zaadjes in ringetjes
stukje trassi ter grootte van een erwt
1 blik tomatenblokjes
1 rundvlees bouillontablet

Bereiding

Schil het geel van de citroen en pers de vrucht uit.
Bak de runderlappen al omscheppend in de hete olie bruin.
Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en bak de uien, de knoflook en het pepertje al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de trassi, de tomatenblokjes, het citroensap, de schil en de bouillontablet toe en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees met de deksel op de pan in 2½ uur gaar
Voeg zonodig nog warm water extra toe.
Neem de schillen uit de pan.

Serveertip: Lekker met nasi en roergebakken witte kool of sperziebonen

Per persoon:
285 Kcal
33 gr eiwit
15 gr vet
5 gr koolhydraten



Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + 2½ uur sudderen
book : Kookboek: C1000 2002
print : Afdrukken