Aardappelen op z'n Grieks

Bijgerecht
  

under-heading

Aardappelen op z'n Grieks

Ingredienten

8 grote vastkokende aardappelen, bv Nicola
Griekse olijfolie
zeezout
10 Griekse olijven
5 zongedroogde tomaatjes op olie

Bereiding

Was de aardappelen en droog ze af, laat ze even goed drogen
Snij de aardappelen in de lengte door, snij ze daarna nogmaals in de lengte door, je krijgt zo lange aardappelstukken.

Verhit de olie in de pan, leg de aardappelen op een snijkant in de olijfolie. Draai de om en bak de andere snijkant aan in de olie.
Draai het vuur nu lager en bak de aardappelen onder regelmatig omdraaien gaar in 30-45 minuten.*

Snij de olijven in ringetjes en de zongedroogde tomaatje in stukjes.

Vlak voor het serveren de olijven en zongedroogde tomaatjes even meebakken met de aardappelen.

Tip:
* Je kunt ook de aardappelen 15 minuten bakken en afbakken in de oven.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken