Sinaasappeltaart met witte chocolade

Nagerecht / Taart
  

under-heading

Sinaasappeltaart met witte chocolade

Ingredienten

Deeg:
4 eieren
160 gr basterd suiker
125 gr bloem
snufje zout
50 gr amandelen

Orange curd:
5 sinaasappels
6 eieren
300 gr suiker
100 gr boter
3 blaadjes gelatine

100 gr witte chocolade
100 gr pure chocolade

200 gr witte chocolade
1 dl room
50 gr boter

Triple sec ( sinaasappellikeur)

Bereiding

Cake:
Maal de amandelen tot poeder.
Klop de eieren met suiker luchtig ( ongeveer 15 minuten)
Zeef de bloem, vermeng met het amandelpoeder en spatel in twee keer zo snel mogelijk door de eiermassa. ( spatelen, niet roeren)
Vet een springvorm in en bak het beslag op 180 Gr.C. 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Orange curd:
Was de sinaasappels en rasp de schil tot het wit.
Snij de rest van de schil eraf en snij de partjes er uit.
Knijp de vliezen uit en laat de partjes uitlekken tot je 1 dl sap hebt.
Week de gelatine in koud water en knijp daarna goed uit.
Klop de eieren, suiker, rasp en sap au bain Marie op. Voeg als deze lauw warm is de gelatine toe en klop tot dat de curd gaat binden.
Zeef de curd om eventuele klontjes te verwijderen.( indien nodig)
Roer de boter er in kleine stukjes er door.
Goed afdekken met plasticfolie, het folie helemaal op de curd drukken om velvorming te voorkomen.
Goed koud laten worden.

Garnering:
Smelt 100 gr pure chocolade.
Leg een vel bakpapier op het werkblad en schenk hier de gesmolten chocolade op.
Leg op de gesmolten chocolade een vel bakpapier en ga zachtjes met een deegroller hierover zodat er een mooi dun laagje chocolade tussen twee vellen bakpapier zit.
Rol beide vellen bakpapier op en doe over de uiteinden even een elastiekje zodat het opgerold blijft.
Smelt 100 gr witte chocolade en doe het zelfde als met de pure chocolade.
Leg deze twee chocolade rollen in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.

Snij de cake bodem horizontaal in 3 schijven.
Tempeer de cake lichtjes met Triple sec, niet te veel anders overheerst het.
Besmeer 2 delen met orange curd en verdeel de partjes sinaasappel er over.
Stapel de delen netjes op en dek af met de laatste plak.

Choco glazuur:
Smelt de witte chocolade samen met de room en boter.
Smeer het witte chocolade glazuur netjes over de taart, ook de zijkant.

Rol nu voorzichtig het papier met de chocolade af zodat je lange stukken over houd.
Garneer nu vanuit het midden de taart om en om met witte en bruine chocolade of snij de taart in stukjes en garneer de taart zo met de grove chocolade schilfers.

Tip: De lemoncurd en de grove chocolade schilfers kan je heel goed een dag eerder maken dan de taart.

Algemeen


persons : 10
time : 1 uur + afkoeltijd
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken