Tonijnsalade in een filodeegbakje

Voorgerecht / Lunch
  

under-heading

Tonijnsalade in een filodeegbakje

Ingredienten

4 vellen filodeeg
100 gr boter
2 hardgekookte eieren
2 tomaten
1 blikje tonijn naturel
6 groene olijven
1½ eetl. mayonaise
2 theel. mosterd
1 zongedroogd tomaatje, fijnesneden
zout & peper, versgemalen
1½ eetl. dille, fijngehakt

Bereiding

Het filodeeg laten ontdooien en in 12 gelijke vierkanten snijden.
De boter smelten en de plakken deeg er royaal mee bestrijken.
In 4 metalen mini-cakevormpjes een plakje leggen.
De bakjes steeds een kwartslag draaien en een volgend plakje erop leggen.
Het midden naar beneden drukken, de randen golvend modeleren.
In 10 minuten bakken in een oven van 200 Gr.C..
Laten afkoelen.

Het ei in 12 minuten hard koken en laten afkoelen.

De tonijn laten uitlekken en loshalen.
Olijven fijn snijden.
Zongedroogd tomaatje fijnsnijden.
Mayonaise en mosterd mengen en op smaak brengen met zout en peper.

Alle ingrediënten met elkaar omscheppen, een uur laten intrekken.

De bakjes vullen met de salade.
Garneren met plakje ei en tomaat.




Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken