Warme appels op een spiegel van gele vla

Nagerecht
  

under-heading

Warme appels op een spiegel van gele vla

Ingredienten

4 kleine stevige appels (bijv. Elstar)
50 gr amandelschaafsel
50 gr blanke rozijnen
1 theel. koekkruiden
1 eetl. honing
50 gr boter
100 ml appelsap
500 ml vanillevla




Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een citroentrekkertje of dunschiller een smal reepje uit de schil. Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken.

Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter.

Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter.

Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met het rozijnenmengsel.
Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom.

Laat de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden, dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Laat ze uit de oven iets afkoelen. Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een gevulde appel in het midden.


P.P.
400 KCal.
6 gr eiwit
22 gr vet
44 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande no 10- 2006
print : Afdrukken