Zoete kip

Hoofdgerecht
  

under-heading

Zoete kip

Ingredienten

4 kipfilets*
boter om te bakken
4 uien
4 eetl. bruine suiker
½ fles tomatenketchup
scheutje ketjap
2 theel. sambal

* het orginele recept is met kippenbouten.

Bereiding

Hele kip of kipfilets gaar braden, uit de jus halen.

Uien fijn snijden en bakken in achtergebleven bakvet, ± 3 minuten fruiten.
Toevoegen basterd suiker, ketchup, ketjap en sambal.
Al omscheppend ± 3 minuten verwarmen.
Als er te weinig vocht is wat water toevoegen.

Vlees van kip plukken ( of kipfilets in stukjes snijden) en toevoegen aan de saus, door en door warm laten worden.

Op de foto: Gegrilde stukjes kipfilets met zoete saus.
(Bak dan de uien gewoon aan in wat boter en volg verder het recept)

Serveertip:
Lekker bij witte rijst of mihoen.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Recept van Rietje
print : Afdrukken