4 kipfilets*
boter om te bakken
4 uien
4 eetl. bruine suiker
½ fles tomatenketchup
scheutje ketjap
2 theel. sambal
* het orginele recept is met kippenbouten.
Hele kip of kipfilets gaar braden, uit de jus halen.
Uien fijn snijden en bakken in achtergebleven bakvet, ± 3 minuten fruiten.
Toevoegen basterd suiker, ketchup, ketjap en sambal.
Al omscheppend ± 3 minuten verwarmen.
Als er te weinig vocht is wat water toevoegen.
Vlees van kip plukken ( of kipfilets in stukjes snijden) en toevoegen aan de saus, door en door warm laten worden.
Op de foto: Gegrilde stukjes kipfilets met zoete saus.
(Bak dan de uien gewoon aan in wat boter en volg verder het recept)
Serveertip:
Lekker bij witte rijst of mihoen.
: 4
: 30 minuten
: Recept van Rietje
: Afdrukken