400 gr bloemkoolrijst
1 blikje zalm, wild gevangen a 213 gr
75 gr augurken, fijngehakt
50 gr zilveruitjes, fijngehakt
20 gr kappertjes, fijngehakt
1 klein sjalotje (10-15 gr) zeer fijn gesnipperd
1 theelepel mosterd
2 theelepels citroensap
4 eetlepels Belgische mayonaise
zout en peper
Breng een in een ruime pan water aan de kook. Als het water kookt dan de bloemkool rijst toevoegen. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de bloemkoolrijst 1 minuut.
Giet af in een vergiet en spoel meteen onder koud stromend water om het garingsproces te stoppen. Laat in de vergiet verder uitlekken.
Snij de augurken en zilveruitjes klein.
Snipper het sjalotje ragfijn.
Hak de kappertjes fijn.
Maak het blikje zalm open, verwijder vel en graatjes van de zalm en druk de zalm fijn met een vork.
Maak een dressing van de Belgische mayonaise, citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Pak een schone theedoek en leg hier de afgekoelde bloemkoolrijst in het midden. Pak de 4 punten bijeen en draai die in elkaar net zolang tot je bij de bloemkoolrijst bent. Draai dan met beleid verder zodat het overtollige vocht uit de bloemkool komt. Maar draai niet zo strak dat het 1 dik pakket wordt.
Doe de uitgeknepen bloemkoolrijst in een mengkom, voeg de augurken, zilveruitjes, kappertjes, sjalotjes, zalm en de dressing toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg indien te de salade te droog is nog wat mayonaise toe.
Laat de salade minimaal 4 uurtje in de koelkast op smaak komen.
Wij vinden de salade de volgende dag nog lekkerder!
Serveertip, lekker met gekookte eieren.
Variatie tip: Deze salad is ook lekker met tonijn uit blik,
Opmerking: Dit recept wordt veel gemaakt door mensen die een koolhydraat arm of koolhydraat beperkt dieet volgen.
: 4
: 30 minuten
: diverse Facebook bronnen, maar zelf nog wel het e.e.a aan het gerecht toegevoegd
: Afdrukken