Yorkshire soufflé

Bijgerecht
  

under-heading

Yorkshire soufflé

Ingredienten

200 gr gezeefde bloem
snufje zout
4 eieren
5 dl melk
2 eetl. bakjus, van de vorige dag of van het vlees wat u op dat moment bakt.

Bereiding

Doe in gezeefde bloem in een mengkom en doe meng er de zout doorheen.
Maak een holletje in het midden en meng er één voor één de eieren door de bloem totdat ze volledig zijn opgenomen.
Voeg nu langzaam, al roerend de melk erdoor tot er een glad en luchtig deeg is ontstaan.
Laat dit 30 minuten staan.

Vet met 2 eetl. bakjus een ovenvaste schaal in.
Giet het deeg in de schaal en bak deze in ongeveer 40 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 220 Gr.C.

Zorg dat als je de soufflé uit de oven haalt er geen tocht bijkomt, de soufflé zakt anders in !!

Serveertip:
De Yorkshire soufflé wordt geserveerd bij rosbief.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: Blue Band, Vlees
print : Afdrukken