Yoghurtfrisse aardappelsalade

Bijgerecht / Salades
  

under-heading

Yoghurtfrisse aardappelsalade

Ingredienten

1 kg Malta-aardappelen
1 sjalot, fijngesnipperd
1 eetl. platte peterselie, fijngesneden
1 eetl. verse tijmblaadjes
1 eetl. verse bieslook, fijngesneden
150 ml Griekse yoghurt
2 eetl. mayonaise

Bereiding

Boen de aardappelen schoon en kook ze in weinig water met zout in 15-20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze wat afkoelen.

Trek de schil van de aardappelen en snijd deze dan in blokjes of plakjes.

Maak de dressing: meng de sjalot met de verse kruiden en roer hier de Griekse yoghurt en de mayonaise doorheen. Breng de dressing op smaak met zout en vergemalen peper.

Schep de dressing door de lauw warme aardappelen en laat ze op kamertemperatuur verder afkoelen. Bewaar de salade daarna afgedekt in de koelkast en laat ze weer op kamertemperatuur komen voor het gebruik

P.P.
319 Kcal
8 gr eiwit
10 gr vet
50 gr koolhydraten

In het originele recept worden de aardappelen schoon geboend, in plakjes gesneden en daarna 15 minuten gekookt. De aardappelen heel laten en daarna snijden geeft mooiere aardappelplakjes/blokjes.

Algemeen


persons : 4
time : 20minuten + koelen
book : Tijdschrift: Allerhande no 6 2009
print : Afdrukken