Yakitori spiesjes met paddenstoelen

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ / Tapas


under-heading

Yakitori spiesjes met paddenstoelen

Ingredienten

1 kilo biefstuk
5 lente uitjes
10 middelgrote shiitakes ( ik heb er ook kastanjechampignons tussen gedaan)

Marinade
1 teentje knoflook
1 eetlepel vers geraspte gemberwortel
2 eetlepels ajvar*
4 theelepels chilizaad*
50 ml zoete risjtwijn ( mirin)
25 ml rijst wijn azijn ( rice vinegar)
2 eetlepels sojasaus
½ theelepel sesamolie
* zie onderaan bij opmerking

Bereiding

Week 20 houten stokjes minimaal 30 minuten in heet water.
Snijd de biefstuk in blokjes van 1 cm.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd deze in stukjes van 1 cm.
Borstel de shiitakes en de kastanjechampignons schoon en snijd deze in stukjes ter grote van de vleesblokjes.

Pel voor de marinade de knoflook en hak deze fijn, meng met de overige ingrediënten en klop dit tot een marinade.
Rijg de spiesjes en bestrijk royaal met de marinade en laat deze 20 minuten intrekken.

Steek ondertussen de houtskool in je Big Green Egg ( of ander BBQ) aan en verhit deze naar een temperatuur van 220 Gr.C.

Leg de spiesjes op het rooster , sluit de deksel en gril ongeveer 30 seconden.
Keer de spiesjes, sluit de deksel en gril opnieuw 30 seconden. Herhaal tot ze rondom mooi bruin zijn maar gril niet langer dan 2 minuten.

Opmerking:
In de orignele marinade moet 2 eetlepel Koreaanse chilipasta ( Guanjong) . Ik heb dat niet in huis en kon er ook in diverse winkels niet aankomen. Ik het vervangen voor ajvar. Je ik weet dat is niet gemaakt van chili's maar van paprika's. Daarom de marinade ook nog ruim voorzien van chilivlokken. Marinade was meer dan geslaagd!
Op de foto zie je de spiesjes terwijl ze in de marinade liggen.

Serveer tip:
Serveer de Yakitori spiesjes met deze heerlijke komkommer salade met miso dressing.

Algemeen


: 20 spiesjes
: 15 minuten 20 minuten marineren
: Big greeg Egg Flavour Fair boekje 2017
: Afdrukken