Warme Hongaarse paprika saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Warme Hongaarse paprika saus

Ingredienten

½ groene paprika
½ gele paprika
½ gele parika
1 ui
1 teentje knofook
5 eetlepels tomatenketjup
1 blikje tomatenpuree (klein blikje)
2 deciliters kippenbouillon
1 eetlepel natuurazijn
2 eetlepels suiker
1 koffielepel sambal
1 eetlepel maïszetmeel opgelost in water (of de expressvariant)
25 gr zoetzure augurken

Bereiding

Snij de paprika’s middendoor, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Laat de augurken uitlekken en snij ze in fijne stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en stoof op een matig vuurtje de ui en de knoflook glazig.
Voeg na een paar minuten ook de blokjes paprika toe en de gehakte augurken. Roer alles regelmatig even om.
Voeg na een paar minuten de kippenbouillon, de tomatenpuree en de ketchup toe. (Als je kippenbouillon op basis van bouillonblokjes gebruikt, is het belangrijk om zo weinig mogelijk extra zout toe te voegen.)
Druppel een beetje azijn in de pot en voeg de suiker toe. Als je van een beetje pit houdt, kan je er ook wat sambal onder mengen.
Bind de saus al roerend met een beetje maïszetmeel (Maizena). Klassiek maïszetmeel moet je vooraf oplossen in een scheutje water.
Proef de saus en kruid naar smaak met wat zout. Laat de saus nog 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.

De saus is nu jaar voor gebruik.
Als je hem laat afkoelen en daarna opwarmt heeft de smaak meer diepgang. Laat je hem een nacht staan dan wordt hij nog lekkerder!

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten en eventueel 1 nacht laten staan
book : Dagelijkekost.een.be
print : Afdrukken