Vis in wijnbladeren



under-heading

Vis in wijnbladeren

Ingredienten

8 ingemaakte grote wijnbladeren (toko)
4 stukken stevige witvis a 200 gr ( bv
kabeljauw, zonnevis of rode snapper
25 gr ontpitte kalamata olijven, grof gehakt
2 eetlepels verse oregano, grof gehakt
1 onbespoten citroen in dunne schijfjes
extra vierge olijfolie

Bereiding

Droog de wijnbladeren goed nadat je ze hebt gespoeld onder voldoende koud water.

Leg de wijnbladeren iets overlappend op een schoon werkblad.
Leg de vis on het midden en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de olijven over de vis, bestrooi met de oregano en leg hier een plakje citroen op.
Vouw de wijnbladeren dicht.
Steek vast met cocktailprikkers.
( mijn wijnbladeren waren niet zo groot, ik moest er meerdere gebruiken om de vis mooi in te pakken. Ik vond het dichtbinden met een stukje keuken touw zeker zo makkelijk)

Steek de BBQ aan of verhit een grillplaat tot middelheet.

Bestrijk de wijnbladerenpakketjes met olie en leg ze 2-3 minuten per kant op de BBQ tot de bladeren iets verschroeid zijn en de vis gaar is.

Ik heb de pakketjes eerst op de citroenkant gebakken. Op deze kant heb ik ze langer op de grillplaat gehad dan de andere kant omdat het langer duurt voordat deze warmte de vis bereikt.

Serveertip:
- Lekker met gebakken aardappelen
- Lekker met olijven of stokbrood en gebakken courgette of aubergine,. of ratatouille.

Algemeen


: 4 personen
: 20 minuten
: Kookboek Grilling indoors & out
: Afdrukken