vijgen mosterd

Saus / Dressing
  

under-heading

vijgen mosterd

Ingredienten

250g gedroogde vijgen*
250 gr water *
200 gr bruine suiker
20 gr appelazijn
50 gr rode port
100 gr mosterdzaadjes
sap van een ½ citroen
1 theelepel gedroogde tijm
1 snufje zout

*In plaats van gedroogde wijgen en water kan je ook 500 gr verse vijgen gebruiken

Bereiding

Snij de harde steelaanzet van de vijgen af en snij de vijgen in stukjes. Maak de vijgen fijn in een blender of keukenmachine. Voeg het water toe.

Steriliseer de glazen door ze kort te koken Kook ook de ijzeren deksels even mee.

Doe de suiker en appelciderazijn in een steelpan en los de suiker op middelhoog vuur op. Dit duurt enkele minuten
Voeg de gepureerde vijgen toe en meng goed door. Voeg ook de rode port toe en laat nog 20 minuten pruttelen.

Plet de mosterdzaadjes in een vijzel. Voeg de geplette mosterdzaadjes, de tijm en een snuf zout toe aan de vijgen, Roer goed door en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot een dikke consistentie.
Zet het vuur uit, giet de nog hete vijgenmosterd in voorgesteriliseerde potten, sluit onmiddellijk en laat volledig afkoelen.

Serveertip, lekker met kaas.

Algemeen


persons : 2 potjes
time : 45 minuten
book : Website Habe ich selbstgemacht
print : Afdrukken