Vietnamese runderstoof

Hoofdgerecht
  

under-heading

Vietnamese runderstoof

Ingredienten

Voor stoofpot:
1,5 kilo runderlappen in blokjes van 4x4 cm
2 stengels citroengras, buitenste bladeren verwijderd en in stukken van 5 cm gesneden
1 Spaanse peper, zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
3 cm gember, fijngehakt
1 witte ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
6 eetlepels zonnebloem olie
3 steranijs
2 theelepels vijfkruiden poeder
2 pijpjes kaneel
400 gr gepelde tomaten uit blik
1,5 eetlepel Vietnamese vissaus ( Nuoc Mam)
1 eetlepel suiker
1 liter warm water
1 winterpeen
2 aardappelen, in blokjes

voor gefrituurde uienringen
2 witte uien in ringen gesneden
300 ml zonnebloemolie
zout en peper

Bereiding

Vijzel de citroengras, peper, gember, gesnipperde ui en knoflook tot een pasta.

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bak de helft van het vlees in 2 eetlepels olie in een stoofpan rondom bruin. Haal het vlees na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
Voeg de gevijzelde pasta toe aan het rundvlees en bak 3 minuten mee.

Voeg de steranijs, vijfkruidenpoeder, kaneelpijpjes, tomaten, vissaus, suiker, zout en warm water toe. Breng tegen de kook aan en laat 3 uur garen tot het vlees zacht en mals is.**

Voeg de aardappel en winterpeen toe en laat nog 20 minuten garen.

Frituur de in ringen gesneden ui enkele minuten goudbruin in de zonnebloemolie en bestrooi direct met zout.

Serveer de runderstoof direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 Gr.C. voorverwarmde oven.
Bestrooi voor het serveren met de gefrituurde ui.

**Tip
Omdat dit gerecht deze keer voor ons tweeën was heb ik het bij de sterretje gehalveerd.
- De helft heb ik verder bereid volgens het recept met aardappelen.
- De andere helft heb ik ingevroren en omdat wij het met de aardappelen erin niet zo lekker vonden ( smaken verschillen, jullie misschien wel) heb ik het toen geserveerd met en roerbak peultjes toen vonden we het wel lekker!

Algemeen


persons : 4 pers
time : minimaal 3,5 uur
book : De stoofbijbel van Julius Jaspers
print : Afdrukken