Venkelsalade met gorgonzola

Voorgerecht / Salades
  

under-heading

Venkelsalade met gorgonzola

Ingredienten

sap van een ½ citroen
6 eetlepels olijfolie extra vierge
zout en peper
1 rode appel in dunne plakjes gesneden
1 venkelknol in dunne plakjes gesneden of geschaafd
venkel blaadjes om te garneren
50 gr walnoten, grof gehakt
100 gr Gorgonzola kaas
50 gr diepvries erwten, gekookt

Bereiding

Pers de citroen uit, voeg de olijfolie toe en klop tot een mooie homogene dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de erwten in ca 6 minuten gaar en spoel ze meteen af onder koud water.

Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd daarna de appel in dunne plakjes. Voeg deze meteen toe aan de dressing en hussel ze er goed doorheen zodat de appels niet bruin worden.

Snijd of schaaf de venkel in dunne plakjes, voeg toe aan de appel.

Meng de walnoten en de erwten door de salade.

Schep de salade in een mooie schaal, of verdeel deze over 4 borden. Garneer af met het venkelgroen en verdeel de gorgonzola.

Opmerking: heerlijke zomerse salade 249 kcal per persoon

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten
book : Recipe of the day from Jamie Olivier
print : Afdrukken