Twee kleuren asperges kabeljauw mosterdschuim

Hoofdgerecht / BBQ
  

under-heading

Twee kleuren asperges kabeljauw mosterdschuim

Ingredienten

125 ml aspergevocht
11 gr asperge crémesoep poeder
150 gr Philadelphia naturel roomkaas
18 gr mosterd

8 witte asperges
8 groene asperges
8 kabeljauw haasjes
8 eieren

Bereiding

Breng het aspergevocht met de aspergesoep poeder aan de kook.
Voeg de mosterd en de Philadelphia roomkaas toe en roer deze er goed doorheen.
Zeef het mengsel en giet het in een voorverwarmde sifon. Ik heb een siffon van 250 ml, voor mij volstaat 1 patroon. heb je een grotere siffon dan moeten er 2 patronen op.
Zet de sifon daarna in een sous vide bad van 65 Gr.C weg tot gebruik.

Schil de witte asperges en kook deze 5 minuten in gezouten water.
Haal uit het water en spoel direct onder koud water.

Maak de groene asperges schoon.
Verhit een grillpan of een BBQ.
Grill de groene asperges beetgaar. Voeg vlak voor het einde van de grill tijd de witte asperges toe en geef deze mooie grill strepen.

Verhit wat boter in een koekenpan en bak de kabeljauw haasje gaar.

Kook de eieren ondertussen zacht.

Pel de eieren. Leg kabeljauw , eieiren en de asperges op een bord.
Haal de siffon uit het warm water bad, schud deze een paar keer en spuit een mooie dot mosterdschuim op het bord.
Bestrooi eventueel voor een mooie touch met wat milde paprikapoeder.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 45 minuten
book : Eigen creatie, mosterdschuim komt uit Chef’s special: Asperges uitgegeven door Sligro ism Unilever food solutions
print : Afdrukken