olijfolie
150-200 gr feta
2 theelepels gedroogde munt
1 eetlepel Griekse yoghurt
6 velletjes filodeeg
3 grote eieren geklutst
nigellazaad ter garnering
Verwarm de oven voor tot 200grC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze flink met olie zodat de borek niet aan het papier blijven plakken.
Verkruimel en prak de feta in een kleine kom met de gedroogde munt en de Griekse yoghurt zodat het mengsel egaal maar niet ‘nat’ is. Het mengsel moet zacht genoeg zijn om te kunnen vormen.
Leg een vel filodeeg op een schoon werkblad en snijd in 4 stukken. Zet een kom met gekluste eieren klaar.
Leg een stuk horizontaal voor je neer. Pak een theelepel ban het mengsel, rol het tussen je handen tot een worstje en leg langs de onderrand van het deeg. Vouw de onderste hoeken van het deeg over de vulling, rol het deeg een stukje op en vouw de zijkanten naar binnen.
Doop je vingers in het ei en plak daarmee de randen vast, zodat de vulling er tijdens het bakken net uit kan lekken.
Rol het deeg helemaal op.
Leg de opgerolde borek op de bakplaat en herhaal met de rest van de deegvellen en de vulling.
Bestrijk de borek aan alle kanten met ei en bestrooi met nigellazaad. Bak 20 minuten in de oven tot de rolletjes goudbruin zijn.
Serveer direct.
Serveertip: lekker als voorgerecht of bij Libische chorba soep
: 24 stuks
: 40 minuten
: Kookboek: persiana van Sabrina Ghayour
: Afdrukken