150 gram mascarpone
75 gram pistache pasta (+ 1 eetlepel)
½ theelepels vanille extract
225 ml slagroom
40 gram suiker
40 gram pistachenootjes ongezouten, fijngehakt
100 ml espresso
100 gram lange vingers
½ eetlepel poedersuiker
Kerst strooisel versiering
Klop de mascarpone los in een mengkom en voeg de pistache pasta en de vanille extract toe.
Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf.
Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone, samen met de verkruimelde pistachenootjes.
Neem nu de lange vingers en haal ze aan één kant door de afgekoelde koffie heen. Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van een ovenschaal.
Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer met een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel.
Zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Garneer het gerecht af met het Kerst strooisel of gebruik in een ander jaargetijde iets anders. Een paar gehakte pistache nootjes is ook lekker.
: 6 personen
: 40 minuten + 4 uur wachttijd
: Gemaakt door mijn dochter voor Kerstmenu
Klik hier voor de bron
: Afdrukken