Tilapia filet met druiven en wijnsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Tilapia filet met druiven en wijnsaus

Ingredienten

250 gr witte druiven
125 gr prei, gesneden
4 tilapia filets a 200 gr, kan ook een andere witvis zijn zoals kabeljauw
zout
boter om schaal in te vetten
peper, vers gemalen
100 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
2 eetl. allesbinder

eventueel 125 gr garnalen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 Gr C.

Was de druiven en ontpit ze of koop pitloze druiven.
Bestrooi de visfilets met zout.
Vet een ovenschaal in met boter.
Snij de prei in ringen.

Leg de prei ringen op de bodem van de schaal.
Strooi een beetje peper en zout op de preiringen.
Leg de visfilets bovenop.
Meng de wijn met de slagroom en schenk deze over de vis in de schaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in de voorverwarmde oven.
Haal de schaal na 10 minuten even uit de oven. Stooi de allesbinder door de saus, voeg de druiven* toe en dek de schaal weer af.
Zet de schaal terug en bak de vis verder af.
De visfilets zijn na ongeveer 20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de vis.

Verdeel vis druiven en groente over de borden.

Als variatie kun je dan ook nog circa 150 gr garnalen mee verwarmen.

Serveertip:
Serveer dit gerecht met aardappelpuree

Voedingswaarde:
376 kcal p.p.

Wijntip:
Witte wijn met een volle smaak.

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Tijdschr:Boodschappen,recept aangepast
print : Afdrukken