Thaise roerbak biefstuk met paprika

Hoofdgerecht
  

under-heading

Thaise roerbak biefstuk met paprika

Ingredienten

voor het vlees:
300 gr kogelbiefstukin in dunne kleine eenhaps plakjes gesneden
200 gr paprika rood
200 gr paprika groen
60 gr uien in ringen
olie om te bakken
50 gr ( of wat minder) rode curry pasta Penaeng*
voor de saus:
150 ml kokosroom
2 djeroekpoeroet blad
15 gr suiker

Pinda's voor garnering, grof gehakt

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de saus ( kokosroom-djeroekpoeroetblad-suiker) en zet de saus apart.
Snijd de paprika in reepjes en de uien in ringen.

Verhit een wok met een beetje olie en roerbak de repen paprika tot bijna beet gaar. Voeg nu de uien ringen toe en roerbak deze even mee. Roerbak tot het geheel beetgaar is.
Haal het uit de wok en houd eventueel warm in een voorverwarmde oven.

Maak de wok schoon met keukenpapier en verhit de wok opnieuw met wat olie en voeg de rode kerrie pasta Panaeng toe. Fruit deze curry ca. 20 seconden op een laag vuur. Let op de curry brand snel aan.
Draai het vuur hoog en roerbak het vlees tot het bijna gaar is. Voeg nu de saus en de paprika/uien mengsel toe en breng het aan de kook. kook het geheel iets in.

Serveer dit gerecht met witte rijst en grof gehakte pinda's.

Tips:
-Heerlijk pittig Thais roerbak gerecht, misschien is 50 gr rode cury pasta voor sommige mensen iets te heet. Advies; als u dit voor de eerste keer maakt begin dan met wat minder curry.
-De curry maken was veel werk, wel heel leuk om te doen en lang houdbaar. U kunt ook een kant en klare rode curry gebruiken voor dit gerecht.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookworkshop van Ben's Aziatische keuken
print : Afdrukken