Tapenade van walnoten en peterselie

Tapas
  

under-heading

Tapenade van walnoten en peterselie

Ingredienten

2 sneetjes oudbakken wittebrood, zonder korstjes
4 eetl kippenbouillon
1 eetl. balsamico of rode wijn azijn
75 gr halve walnoten, licht geroosterd
50 gr bladpeterselie, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
zout en versgemalen peper
6 eetl extra vergine olijfolie

Bereiding

Week het brood 2-3 minuten in de kippenbouillon, knijp het met de hand uit.
Doe het brood in de blender met azijn, walnoten, peterselie, knoflook en wat zout en peper.
Voeg de olie terwijl de motor draait in een fijn straaltje door de vulopening toe tot een dikke brijachtige tapenade.
Breng op smaak met zout en peper en dien op.

U kunt de tapenade afgedekt in de koelkast 2-3 dag bewaren.

In sommige delen van Italië roosteren ze de knoflook voor dit recept. Hierdoor krijgt de saus een zoetere gekarameliseerde smaak.

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken