Tagliatelle met garnalen roomsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Tagliatelle met garnalen roomsaus

Ingredienten

500 gr rauwe garnalen
1 eetlepel olie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
250 ml kookroom
1 zongedroogde tomaat*, in de reepjes gesneden
1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
1 theelepel visbouillon poeder
zout
peper
snuf cayennepeper
1-2 verse tomaten, vruchtvlees in blokjes gesneden
60 gr geraspte Parmezaanse kaas

320-350 gr verse tagliatelle




* Ik bedoel geen tapas zongedroogde tomaat maar echt zon gedroogde tomaten die diep rood/bruin van kleur zijn. Die geven veel smaak af in de saus.

Bereiding

Zet een pan water met wat zout op het vuur en breng alvast aan de kook.

Snij de garnalen in stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit het sjalotje en de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak tot ze net niet gaar zijn ( garen verder in de roomsaus).

Voeg de kookroom, de visbouillon poeder, de zongedroogde tomaat en de fijngesneden peterselie toe.
Breng verder op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snuf Cayenne peper

Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg de Parmezaanse kaas en de stukjes verse tomaat toe aan de roomsaus.

Schep de gekookte tagliatelle uit de pan en voeg deze toe aan de garnalen roomsaus. Roer alles goed door elkaar.

Is de saus tot iets te dik, voeg dan wat van het kookvocht van de tagliatelle toe.

Verdeel alles over 4 voorverwarmde borden en serveer direct.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 25 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken