500 gr bloem ( Soubry Speltbrood)
250 ml lauwe warm water ( 27-28 Gr.C.)
15 gr gesmolten boter
8 gr zout
4 gr droge gist
Meet alle benodigdheden af.
Doe de helft van het lauwe warme water bij de gedroogde gist en roer dit goed door.
Doe in de mengkom van je keukenmachine de bloem, zout en gesmolten boter. Plaats de deeghaak en mix dit door elkaar.
Voeg het water met de gist toe. Schenk de rest van het water in het bakje van de gist en roer goed door zodat als er nog wat gist is achtergebleven dit ook oplost. Voeg het water toe aan de andere ingrediënten.
Laat de keukenmachine 5 minuten draaien op stand 2. ( Ik heb een Kitchenaid Artisan, mischiee moet dit voor jou machine een andere stand zijn).
Dek na 5 minuten kneden de kom af met plastik folie en laat 20 minuten rusten.
Haal het deeg uit de kom en duw het plat. Vouw het op en maak er daarna een bol van.
Laat de bol 15 minuten rijzen onder folie of een doek.
Geef het deeg de gewenste vorm en plaats het in een bakvorm.
Dek het deeg opnieuw af en laat het narijzen voor zo'n 60-70 minuten.
Verwarm de oven voor op 200-220 Gr.C.
Bestrijk het deeg met water en bak het brood in 30-35 minuten bruin en gaar.
Haal het brood uit de oven, haal het meteen uit de bakvorm en laat he top een rooster afkoelen.
: nvt
: 2 uurtjes
: Soubry
: Afdrukken