Spagetti met mosselen

Hoofdgerecht
  

under-heading

Spagetti met mosselen

Ingredienten

2 kg verse mosselen
3 tenen knoflook
15 gr verse platte peterselie
300 gr spaghetti
3 eetlepels traditionele olijfolie
150 ml witte wijn
425 gr tomaten in blik
1 theelepel chilivlokken

Bereiding

Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken.

Snijd de knoflook in plakjes. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de blaadjes en de takjes fijn, maar houd ze apart van elkaar.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen de olie in een grote pan. Fruit de fijngesneden takjes peterselie 1 minuut, voeg de knoflook toe en bak deze even mee, pas op dat de plakjes knoflook niet bruin worden, dan smaakt de knoflook bitter.

Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Doe de witte wijn erbij en laat even goed stomen. Doe de tomaten en de chilivlokken erbij en schep alles goed door met een grote lepel.
Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 3 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.

Giet de pasta af en schep door de mosselen. Voeg de helft van de gesneden peterselieblaadjes toe. Laat nog 2 min. op laag vuur doorgaren, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen. Verwijder eventuele lege schelpen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Opmerking.
- Een heel lekker gerecht, al vonden wij het persoonlijk geen prettige manier van eten, de pasta zo door de mosselen. De volgende keer haal ik de mosselen uit de schelp voor ik de pasta toevoeg.
Uiteraard een paar met schelp, het oog wil ook wat.
- Er bleef wijn-tomaten vocht over onder in de pan. Die heb ik ingevroren want die is heerlijk van smaak. Een week later gebruikt voor pasta met vis. Toen een beetje room aan de saus toegevoegd, toppertje!

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Tijdschrift Allerhande
print : Afdrukken