Sjalotten wijnsaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Sjalotten wijnsaus

Ingredienten

100 gr ijskoude boter
10 sjalotten
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
2 salieblaadjes
1 fles (750 ml) volle rode wijn
480 ml runderfond

Bereiding

Verwarm een klont boter in een sauspan op een lage stand en fruit de sjalotten in 5-8 minuten goudbruin en zacht.
Heb je grote sjalotten snijdt ze dan 1 maal middendoor.

Voeg knoflook, salie en laurier toe en fruit dit een ½ minuut mee.

Giet de wijn en de fond in een pan en laat op middelhoog vuur tot 1/3 inkoken.
Neem de laurier uit de pan en zet de saus weg tot gebruik.

Verhit vlak voor het serveren de saus maar laat deze niet meer koken.
Klop met een garde de rest van de ijskoude boter erdoor om de saus te binden.
Voeg eventueel wat extra boter toe* voor een dikkere saus en breng op smaak met zout en peper.

*Dat heb ik niet meer gedaan, ik heb wat allesbinder toegevoegd tot ik de dikte had die ik wenste. Voor mij zat er al voldoende boter in de saus maar ik vond hem nog wel te dun.

Tip:
Liever geen alcohol in de saus? Maak de saus dan op basis van runderfond en room. Deze tip stond bij het recept vermeld.
Ik wil deze best toevoegen aan dit recept maar ik heb het zelf niet getest!
Tja en dan is het ook geen wijnsaus meer :-)

Algemeen


persons : 10 personen
time : 45 minuten
book : Tijdschrift Boodschappen
print : Afdrukken