Sinaasappelsaus met ras el hanout

Saus / Dressing
  

under-heading

Sinaasappelsaus met ras el hanout

Ingredienten

20 gr gezouten roomboter
1 ui rag fijn gesnipperd ( 50 gr)
3 eetlepels honing
50 ml grand manier
1 dl runderfond
3 eetlepel witte wijnazijn
150 ml sinaasappelsap
zeste van 3 sinaasappels
½ theelepel ras el hanout

Bereiding

Verhit de boter in een sauspan en fruit de ui zachtjes aan, de ui moet mooi blank blijven.
Voeg de honing toe en roer deze door de ui.

Zet de afzuigkap uit of haal de pan er even onderuit.
Voeg de grand manier toe en steek deze aan met een lang aansteker. Laat uitbranden.
Zet de pan terug op het vuur en voeg de witte wijn azijn, sinaasappelsap, runderfond, sinaasappel zeste en de ras el hanout toe.
Kook de saus in tot de helft.

Bindt de saus met wat allesbinder of wat aangemaakte maizena tot een wat dikker sausje maar niet al te dik.

Algemeen


persons : 2 personen
time : 15 minuten
book : Eigen recept, geïnspireerd door een lekker etentje bij De Sjalot
print : Afdrukken