350g (ongeveer 7 large) eieren
25g melk
25g slagroom
80g boter
zout en peper naar smaal
Sherry vinegar, naar smaak
Doe de eieren, slagroom, melk, 20 gr boter en een snuf zout in een vuurvaste schaal.
Plaats deze schaal op een pan zacht kokend water, de schaal mag het water niet raken en roer de eieren met een spatel.
Roer ongeveer 15-20 minuten tot de eieren luchtig en romig zijn gestold.
Maak ondertussen de beurre noisette. Verhit de overige boter ( 60 gr) in een sauspan op middelhoog vuur. Verhit tot al het vocht uit de boter is verdwenen en de boter mooi goudbruin is.
Serveer de scrambled eggs, besprenkel deze met de beurre noisette en druppel er ook nog wat sherry azijn en zout en peper naar smaak over.
Foto is gemaakt voordat de beurre noisette erover heen ging.
In dit filmpje laat Heston pressies zien hoe je het moet maken!
Serveert tip: lekker met gerookte zalm
: nvt
: 30 minuten
: Masterclass uitzending masterchef Australia- chef Heston Blumenthal
: Afdrukken