Saffraan room saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Saffraan room saus

Ingredienten

100 gr sjalotten.
4 eetlepels olijfolie
1 flinke pluk saffraan
50 ml Noilly Prat
150 ml droge witte wijn
150 ml visfond.
350 ml slagroom
zeezout
vers gemalen witte peper

* Ik heb nog 2-3 1/8 theelepels kurkuma toegevoegd en nog ruim 100 ml room. Ik vond de saffraan smaak te sterk.

Bereiding

Pel en snipper de sjalotten fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig, pas op dat ze niet bruin worden. Voeg de saffraandraadjes toe en laat 10 seconden meefruiten.
Blus af met Noilly Prat en de witte wijn. Laat in ongeveer 5 minuten inkoken tot de helft.
Schenk de bouillon en slagroom erbij, breng opnieuw aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
Proef en breng op smaak goed op smaak met zeezout en witte peper uit de molen.
Laat de saus even staan , minimaal 1 uurtje zodat de saffraan smaak zich kan ontwikkelen.
Pureer de saus met de staafmixer en schenk door een bolzeef in een schone pan.
Zet weg tot gebruik.

Algemeen


persons : 8 pers
time : 70 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken