Runder ribeye low slow van de BBQ

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Runder ribeye low slow van de BBQ

Ingredienten

hele ribeye, deze was 2,2 kilo en kwam uit Brazilië
kruidenboter, gekocht of zelf gemaakt
2 eetlepel zeezout
2 eetlepel versgemalen zwarte peper

Bereiding

Haal de ribeye ruim van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Maak indien gewenst de ribeye schoon door de dikste pezen en vliezen te verwijderen.
Dat hoeft niet per se maar wij vinden dat lekkerder.
Maak inkepingen aan de bovenkant van de ribeye en vul deze inkepingen met kruidenboter. (omdat ik het vlies eruitgesneden heb had ik een flap los en heb daar de kruidenboter over verdeeld en de ribeye weer opgerold). Bestrooi de rib eye royaal met het zout en peper.

Maak de barbecue gereed voor indirect grillen, dat is voor alle BBQ’ anders. Onze Big gren Egg heeft een convector maar je kunt ook een indirecte zone maken door houtskool aan een kant van je bbq te leggen en het vlees aan de andere kant.
Als je BBQ een tempratuur van 125 Gr.C heeft bereikt dan kan het vlees erop.
Op de foto is goed te zien hoe mooi medium-rosé het vlees was. Dat was bij een kermtemperatuur van 54 grC.
Onze ribeye heeft 1,5 uur op de BGE gelegen, hij was sneller klaar dan verwacht, uiteraard speelt de start temperatuur daarbij een grote rol.
Haal de ribeye van de barbecue en laat ongeveer 20 minuten losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Snij in plakken, serveer en geniet van dit mooie stukje vlees!

Tip:
Het vlees wat je misschien overhoud is koud ook erg lekker bij bv deze salade

Algemeen


persons : 12
time : 2-3 uurtjes
book : Internet:BBQ.NL
print : Afdrukken