Rommelige zomerpasta

Hoofdgerecht
  

under-heading

Rommelige zomerpasta

Ingredienten

500 gr verse pasta
2 eidooiers
125 gr Parmazaanse kaas, geraspt + wat extra's voor erbij
rasp van 2 citroenen
sap van 2 citroenen
3 eetlepel extra vierge olijfolie
een klein bosje verse basilcum

Bereiding

Doe 3 eetlepels extra vierge olijfolie in een mengkom tesamen met 2 eidooiers en een flinke snuf zout en peper.
Voeg de geraspte kaas, citroen rasp en citroen sap toe.

Houd een paar basilicum blaadjes apart voor de garnering, verdeel de resp van de basilicum in 2e.
Hak de ene helft met behulp van een mes in grove stukken.
Vijzel de andere heflt in een vijzel tot een groene pasta.

Voeg ze beide toe aan het ei-kaas mengsel en roer het allemaal goed door elkaar.
Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Schep als de pasta gaar is deze met een keukentang uit de pan en voeg deze toe aan de klaar staande kaas-basilicum dressing.
Het is de bedoeling dat er wat kookvocht meekomt met de pasta omdat die de saus dan echt ongelofelijk lekker maakt.
Vindt je het moeilijk om de pasta uit de pan te scheppen dan kan je hem ook afgieten, vang dan wat kookvocht op zodat je daarvan later wat kan toevoegen aan de pasta.
Omdat verse pasta voortdurend vocht blijft opnemen moet je de saus iets dunner maken dan dat je eigenlijk wilt.

Hussel de pasta en de saus zo vlug mogelijk door elkaar.
Proef even en breng eventueel nog wat verder op smaak met zout en Parmazaanse kaas om de citroensap te compenseren.

Bestrooi de pasta met de achtergehouden basilicumblaadjes.

Op de foto: Pasta geserveerd als klein tussengerecht, met wat mini brood croutons en uitgebakken serranoham.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten
book : Kookboek: Jamie in 30 minuten
print : Afdrukken