Rode paprika gelei

Saus / Dressing / Brood
  

under-heading

Rode paprika gelei

Ingredienten

170 gr rode paprika
55 gr geleisuiker*
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel citroensap
1/8 theelepel pittige chilipoeder

* afhankelijk van welk merk, kijk even op de verpakking voor de juiste verhouding.

Bereiding

Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Snijd de paprika's in miniblokjes

Doe alle ingrediënten in een pan en zet deze op het vuur.
Als het geheel kookt, dan net zo lang doorkoken als de gebruiksaanwijzing aangeeft op de verpakking van de geleisuiker.

Schenk in een kommetje en laat afkoelen.
In de koelkast is deze paprika gelei zeker 3 weken houdbaar.

Lekker op een geroosterd broodje met fetakaas, als begeleider van bv Paprikasoep.

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken