Rode kool salade met port

Salades
  

under-heading

Rode kool salade met port

Ingredienten

¼ rode kool, ca. 200 g
1 ui
100 ml port
20 ml sojasaus
2 el honing
50 ml donkere balsamicoazijn
50 ml olie om te bakken
1 ruime theelepel zetmeel
zout
vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Verwijder de buitenste blaadjes en stronk van de rode kool en snijd de rode kool zo dun mogelijk.

Doe in kool ineen kom met een theelepel zout en suiker en kneed goed. Laat 10 minuten marineren.

Schil de ui en snipper deze fijn.
Fruit de gesnipperde ui in de olie aan tot dat deze mooi glazig is. En voeg dan de honing toe.
Blus af met port en laat tot 1/3 inkoken.
Voeg de balsamicoazijn en sojasaus toe en roer goed door.
Leg het zetmeel aan met water en voeg geleidelijk toe aan de kokende marinade tot het geheel een beetje stroperig is. Giet de nog hete saus over de rode kool en meng deze er goed doorheen.
Breng indien nodig nog wat verder op smaak met zout en peper.

Tip
Ik had meer gemaakt en nog best veel over. 2 dagen later heb ik deze kooksalade opgewarmd gegeten, ook erg lekker!

Algemeen


persons : 2 pers
time : 15 minuten
book : Gedeelte uit een Kuchenslacht recept
print : Afdrukken