Risotto met paddestoelen, tijm en parmezaanse kaas

Hoofdgerecht
  

under-heading

Risotto met paddestoelen, tijm en parmezaanse kaas

Ingredienten

250 g gemengde paddestoelen
1 l kippenbouillon
Bertolli Originale Extra Vergine olijfolie
Bertolli voor Koken, Bakken en Braden
2 sjalotjes
300 g risottorijst
75 ml witte wijn
100 g parmezaanse kaas
verse tijm

Bereiding

Risotto met paddestoelen, tijm en parmezaanse kaas op z'n Italiaans: Risotto con fungi, timo e parmigiano

Verwarm de oven voor op 150 Gr.C.
Rasp de kaas.
Snipper de sjalotjes grof en fruit ze in wat extra vergine olijfolie, in een middelgrote gewone pan die met deksel en al in de oven kan (geen kunststof handvatten dus).
Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. De rijst moet een beetje glazig worden maar mag beslist niet bruin bakken.

Doe de bouillon en de wijn erbij en breng dit al roerend aan de kook. Strooi de kaas erover en plaats de pan dan met deksel 40 minuten in de oven.
Hak ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en bak ze 5 minuten in wat margarine.
Ris wat tijmblaadjes van de takjes.

Haal de pan na 30 minuten uit de oven. Schep de paddenstoelen en de tijm erdoor en laat de pan dan nog even staan met het deksel erop, zodat de smaken lekker door kunnen trekken en de paddenstoelen op temperatuur komen.

Ben je niet in het bezit van een oven, maak dan de risotto op de 'gebruikelijke' manier ( zie recept risotto basis).

Op de foto: Risotto met paddenstoelen geserveerd met lamsrack.


Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Nieuwsbrief: Bertolli
print : Afdrukken