Risotto met appel, walnoot en gorgonzola

Hoofdgerecht
  

under-heading

Risotto met appel, walnoot en gorgonzola

Ingredienten

300 gr risotto rijst
olijfolie
1 ui
125 ml witte droge wijn
500 ml kippenbouillon
50 gr boter
1 handvol van het stuk geraspte Parmezaanse kaas
100 gr gorgonzola
50 gr zachte geitenkaas
1 harde handappel
verse marjolein ( of tijm)
zeezout & zwarte peper vers gemalen
½ handvol walnoten

Bereiding

Verhit de olijfolie en laat hierin de gesnipperde sjalot even zachtjes bakken.
Voeg de rijst toe en roer tot deze glanst.

Schenk de witte wijn erbij en laat volledig inkoken. ( heb je geen witte wijn open staan voeg dan 2 eetlepels droge sherry of Madeira toe)
Voeg daarna beetje bij beetje ( steeds een juslepel) de bouillon toe en roer regelmatig tot de risotto gaar is (18 à 20 minuten).

Snij ondertussen de appel in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap.

Zet de pan van het vuur en klop de boter en de Parmezaanse kaas, gorgonzola en geitenkaas door de risotto, plus de gehakte appel en marjolein.
Leg de deksel op de pan en laat het geheel 1 minuut rusten, zodat de kazen er goed in kunnen door dringen.

Verhit terwijl je staat te wachten de walnoten op een laag vuur.

Schep de risotto in voorverwarmde boden en gardeer deze af met de walnoten.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Kookboek: Kook met Jamie
print : Afdrukken