Ratatouille superieur

Hoofdgerecht
  

under-heading

Ratatouille superieur

Ingredienten

1 rode ui
4 tomaten
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
3 dl gevogeltefond
1 eetl suiker
2 eetl. frambozen azijn
verse tijm
1 teentje knoflook

Bereiding

Snij van de aubergine repen van 1½ cm dik langs de randen. (Het binnenste wit heb je niet nodig).
Doe het zelfde met de courgette.
Snij van de aubergine en courgette ruiten ( chinois) van 2½ cm.

Schil de paprika’s met een dunschiller, snij ook in repen en daarna in chinoise.
Snij de tomaten kruislings in, dompel ze even in kokend water en verwijder daarna de schil.
Snij de tomaten in reepjes.
Pel de rode ui en snij deze in ringen.
Hak de knoflook fijn.

Bak de aubergine op hoog vuur in wat olijfolie aan, voeg vervolgens de paprika en de suiker toe en smoor het geheel in een open pan even aan.
Voeg daarna de ui, tomaat, de courgette, de knoflook en de tijm toe.
Bak dit even op hoog vuur aan.

Blus het geheel af met gevogelte fond en de frambozen azijn en laat het geheel smoren tot de vloeistof vrijwel verdampt is en de groenten mooi glanst.

Wat dit recept zo bijzonder verfijnd van smaak maakt zijn de schilde paprika’s en de frambozenazijn !

Serveertip:
Op kookles gegeten met op de vel gebakken roodbaarsfilet.
Thuis gegeten met gegrilde kipfilet en rijst.




Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Gedeelte uit kookles recept
print : Afdrukken