Poke bowl met asperges en pittige ponzu mayonaise

Lunch
  

under-heading

Poke bowl met asperges en pittige ponzu mayonaise

Ingredienten

600 g sushi rijst
sushi rijstazijn
3 eieren
10 asperges (sous-vide gegaard)
3 avocado’s
5 minikomkommers
5 radijsjes
3 lenteuitjes
300 g Hellmann’s Real Mayonnaise
15 g Ponzu
6 g Togarashi
75 g ingemaakte gember
20 g furikake
½ bakje borage

Bereiding

Was de rijst en kook deze gedurende 20 minuten.
Schep de rijst op een plateau, besprenkel met wat sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
Bak een omelet van de eieren.
Snijd de asperges in stukjes en de omelet in blokjes.
Maak de avocado schoon en snijd ze in blokjes.
Snijd de komkommer en de radijs in plakjes en de lente ui in ringetjes.
Meng de mayonaise met de ponzu en de togarashi.
Verdeel de rijst in de bowl samen met de asperges, avocado, omelet, komkommer, radijs en de lenteui.
Verdeel de gember en garneer met furikake en de borage.
Serveer met de ponzu mayonaise.

Algemeen


persons : 10 personen
time : 60 minuten
book : Lunch bij Joop & Ans
print : Afdrukken