Poke Bowl

Hoofdgerecht
  

under-heading

Poke Bowl

Ingredienten

100 gr sushi rijst
2 eetlepels sushi-azijn
200 gr Albacora tonijn
3 eetlepels ponzu citrus sojasaus
1 lenteui
1 wortel
1 avocado
baby mais
1 watermeloen radijs ( ik heb een rauwe biet gebruikt)
komkomme rplakjes
20 gr wakame
sojabonen ( ik heb wat tuinbonen gebruikt)
furikake om te bestrooien
20 gr gedroogd zeewier
zwarte sesamzaadjes

Bereiding

Kook de sushi rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg 2 eetlepels sushi-azijn toe aan de gekookte rijst om deze op smaak te brengen.
Snijd de tonijn in blokjes van 1cm bij 1 cm.
Meng de tonijn in een apart schaaltje met de ponzu citrus sojasaus.
Roer goed door zodat de marinade goed kan intrekken.
Snijd de lente ui in dunne ringetjes, de wortel in reepjes en de avocado in schijven.
Snijd de babymais en watermeloenradijs in schijven.
Snijd de komkommer in lange plakken en rol ze op.
Ik had geen sojabonen in huis en heb daarom wat diepvries tuinboontjes gekookte en na het koken het vliesje eraf gehaald.
Schep de rijst in een kom
Dresseer hierop de tonijn met de toppings. Garneer af met sesamzaadjes en furikake.

Algemeen


persons : 2 personen
time : 30 minuten
book : Reclame folder HANOS
print : Afdrukken