Pizza zalm carpaccio

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Pizza zalm carpaccio

Ingredienten

1 pizzabodem, pizzadeeg of gekocht
bloem om te bestuiven
3 eetlepels pizzasaus of tomatensaus
1 kleine rode ui, in ringen van 1/2 cm
zonnebloemolie
2 eetlepel kapertjes
2 eetlepels bladpeterselie
75 gr geraspte mozzarella
1/2 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
120 gr verse zalm zonder vel graatjes verwijderd en in heel dunne plakjes gesneden
2 eetlepels mascarpone
1 handvol waterkers, ik heb veldsla gebruikt

Bereiding

Verwarm een pizzasteen of zware bakplaat in een Big Green Egg, kamado bbq of oven voor op 250 Gr.C.

Bestrijk de uiringen met wat wat olie. Bak deze in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur tot de ui goudbruin en zacht is.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Voeg de kappertjes toe en bak 1-2 minuten tot ze knapperig zijn. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bestuif je werkblad met bloem, rol de pizza uit tot een cirkel van 30cm doorsnede.
Leg de uitgerolde pizza op een stuk bakpapier.
Bestrijk de pizza met de saus en strooi er de gehakte peterselie, gebakken ui en mozzarella kaas overheen.
Schuif de pizza op de voorverwarmde pizzasteen en bak deze ongeveer 8 minuten tot de bodem goudbruin en knapperig is.

Klop ondertussen van de olie en citroensap een dressing, breng deze op smaak met zout en peper.

Neem de pizza uit de oven en leg de zalm erop. Verdeel de gebakken kappertjes erover en verdeel de mascarpone in dotjes erover.

Schep de dressing door de veldsla en verdeel deze over de pizza, serveer meteen.



Algemeen


persons : 1 pizza
time : 45 minuten
book : Tijdschrift Delicious
print : Afdrukken