Pizza Primavera Extra

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Pizza Primavera Extra

Ingredienten

1 pizzabol pizzadeeg
60 gr Napolitaanse pizzasaus
60 gr buffelmozzarella
6 zwarte olijven gehaveer
30 gr Parmaham
30 gr rucola
15 gr Grana Padano geraspt
5 verse basilicum blaadjes
extra vergine olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 Gr.C of hoger als dat kan. verwarm de pizzaoven on houtskool bbq met deksel en pizzasteen voor op 350 Gr.C.

Pluk de verse buffel mozzarella en laat deze ruim van te voren uitlekken in een vergiet. Druk voorzichtig een beetje vocht eruit.

Bestuif het werkblad ruim met wat fijn maismeel en leg een deegbol erop. Vorm de pizzabodem . Haal de pizzabodem van het werkblad en verwijder de maismeel zodat deze niet de oven mee ingaat. Plaats de pizza terug op het werkblad en stretch hem eventueel nog eenmaal naar de juiste vorm en grootte.

Schep alle saus in het midden van de pizza en gebruik de sauslepel om de tomatensaus met ronde bewegingen van het midden naar de buitenkant van de pizza te verdelen. Houd 1 centimeter vrij van saus.

Verdeel de mozzarella en olijven over de pizza.

Pak de pizza met de pizza schep en plaats hem in de oven. Bak de pizza in 4-7 minuten af in een oven of 2-3 minuten in een houtoven.
Draai bij gebruik van een houtoven de pizza meerdere malen voor een egale kleur.

Onze pizza is gebakken op een big green egg, indirect met pizza steen, temperatuur 270 graden, 6 minuten.

Schep de pizza uit de oven en leg direct de plakken rauwe ham op de hete pizza. Verdeel de rucola en Grana Padano erover. Scheur de basilicum blaadjes en verdeel ze over de pizza. Besprenkel tot slot met een beetje olijfolie. Snijd de pizza op een houten plank.

Algemeen


persons : 1 stuks
time : 10 minuten + deeg maken
book : Kookboek: De Pizzabijbel
print : Afdrukken