Pittige ketjap saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Pittige ketjap saus

Ingredienten

1-2 rode pepers
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 eetlepel olie
½ eetlepel tomatenpuree
1 theelepel djahé
3 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel gembersiroop

Bereiding

Snij de rode peper middendoor en verwijder de pitjes, snijd de peper fijn.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze.
Pel de teen knoflook en hak deze fijn.

Verhit de olie en bak de uitje 1 minuut, voeg dan de knoflook en de rode peper toe. Bak deze 1 minuut mee.
Voeg de djahé en de tomatenpuree toe en en bak deze even mee.

Voeg daarna de ketjap, ketchup en gembersiroop toe en laat de saus 3-4 minuten zachtjes pruttelen.

Tip,
Wil je een nog pittigere saus, laat de zaadjes in de peper zitten.

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken